2017 metai jau visai čia pat, todėl nekeista, kad apdailos ir statybų naujienų leidiniai yra kupini naujo sezono tendencijų prognozių. Parketlenčių tendencijos – šiandien itin dažna tema, dėl per pastaruosius keletą metų milžiniškai išaugusio jų populiarumo interjero dizaino kontekste. Parketlentės šiuo metu yra viena populiariausių grindų dangų opcijų tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Planuojantiems savo namus papuošti šia grindų danga 2017 metais, pristatome keletą artėjančio sezono tendencijų.
1. Parketlenčių palvos. Artėjančiais metais spėjama, kad interjerus užkariaus šie trys parketlenčių atspalviai: pilki, itin šviesūs (ang. blond) bei tamsios medienos atspalviai. Bus siekiama atsisakyti neutralumo ir į namus įnešti ryškumo, tekstūros, unikalumo. Itin šviesios grindys jau dabar su pagreičiu atranda savo vietą interjeruose, dėl savo galios optiškai praplėsti, atverti erdvę bei patraukti dėmesį. Šviesios parketlentės ypač efektingai atrodo dienos šviesoje, atskleisdamos visą savo grožį. Labai tamsios medienos grindys bus derinamos su šviesiais baldais, tokiu būdu interjerui suteikiant įdomų kontrasto įspūdį. Taigi ateinantį sezoną bus populiarus ryškumas, ekstremalumas bei kontrastai, vienintelė išimtis – pikos spalvos parketlentės. Nors pilka savyje neturi ekstremalumo, dėl savo raminančių savybių šios spalvos parketlentės atrado savo vietą moderniame interjero dizaine ir kitais metais neketina pasitraukti iš savo pozicijos.
2. Parketlenčių tekstūra bei užbaigimas. Šukuota bei ranka braižyta / gremžta – tekstūros, kurias matysim itin dažnai 2017 metais. Šios parketlentės yra ypatingos tuo, kad savo tekstūrišku efektu interjere sukuria gilumo įspūdį. Šukuotos parketlentės savo rievėmis sukuria grubumo efektą, jos idealiai tinka šeimoms su augintiniais, nes natūraliai paslepia naujus įbrėžimus. Rankomis gremžtos parketlentės – vienetinės ir nepakartojamos, namams suteikia taip trokštamo šarmo bei unikalumo. Užbaigimo kontekste bus populiarios atlaso (ang. satin) bei matinės parketlentės. Atlaso audinio užbaigimas – ganėtinai nauja tendencija, puiki blizgaus bei matinio paviršių kombinacija. Toks aukso viduriukas yra ypatingas tuo, kad niekada neišeis iš mados.
3. Parketlenčių forma bei klojimo raštai. Šiandien vis populiariau darosi eksperimentuoti montuojant parketlentes, jomis sukuriant įdomų raštą. 2017 metais spėjama, kad populiarus bus parketlenčių montavimas eglutės forma bei įstrižinis montavimas. Eglutė – klasikinis raštas, kuris visada buvo ir bus stilingas, dėl sukuriamo, akiai patrauklaus, dinamiškumo. Parketlenčių klojimas įstrižai, ganėtinai naujas ir įdomus grindų klojimo būdas, kuris interjerui suteikia modernumo, brangumo įspūdį. Nevienodo dydžio parketlentės – dar viena tendencija, kurią dažnai sutiksime naujame sezone, dėl dėmesio detalėms ir unikalumo. Tokios parketlentės patraukia dėmesį ir atrodo dinamiškai.
Nuotraukos contemporist, Danielle de Lange, Dezeen, gillestrillard, mannington, marazzigroup.